Taytak, Şuhut'ta düzenlenen 100. yıl etkinliğinde konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi KAÇEP İl Başkanlığı tarafından Şuhut İlçesinde düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinliğinde konuştu.

İlçeler Yayın: 31 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 31.10.2023 14:04:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
138 okunma
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi KAÇEP İl Başkanlığı tarafından Şuhut İlçesinde düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinliğinde konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Bizim 100 yıl öncesinde yaşadığımız ve ülkemizin yeni düvel diye ifade ettiğimiz devletler tarafından işgal edildiği bir dönemi şimdi Filistin yaşıyor” dedi.

 

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Ahmet Kahveci, İl Sekreteri Beytullah Bostancı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun Karaca ve Sabri Duysak, KAÇEP İl Başkan Yardımcısı Nesrin Çelikbilek, Şuhut İlçe Başkanı Ali Durmaz ve yönetimi, MHP İGM Üyesi Ali Altan, KAÇEP ilçe Başkanları ve Üyeleri, Şuhut KAÇEP ev sahipliğinde Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliği düzenlendi.

 

TAYTAK, “YENİ YÜZYILDA MİLLİ DEVLET, GÜÇLÜ DEVLET OLARAK YAŞAYACAĞIZ”

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Türkiye’nin yeni yüzyıla girme haritasının birinci günündeyiz. Cumhuriyet kurulalı yüzyıl olmuş olacak. Tabi gönül isterdi ki bu yüzyıla çok daha rahat, çok daha huzurlu, çok daha moralli girelim ama biliyorsunuz, bizim yüzyıl öncesinde yaşadığımız ve ülkemizin yeni düvel diye ifade ettiğimiz devletler tarafından işgal edildiği bir dönemi şimdi Filistin yaşıyor. Daha öncesinde Atatürk'ün, Cumhuriyeti kurmak adına başlattığı mücadele öncesinde İstanbul'umuz, Afyonkarahisar’ımız, Türkiye'mizin bütün bölgeleri düşman çizmeleriyle çiğnenmiş, işgal edilmişti. Yüce Türk milleti inancıyla, umuduyla, yüreğiyle yedi düvele karşı gelerek, ‘Biz esir yaşayamayız, biz hiçbir şeyden yılmayız. O topraklarda, düşman çizmesini yürütmeyiz. Namusumuzla, şerefimize sahip çıkarız’ diyerek süngülerle, değneklerle, taşlarla, yalın ayak bir şekilde mücadele verildi.  Şuhut'ta bu mücadelenin 26 Ağustos tarihinde büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları burada toplandılar. Şuhut’umuzla karar aldılar ve 26 Ağustos'un sabahında kurtuluşumuzun birinci ayağı olan mücadeleyi başlattılar. Nihayetinde 30 Ağustos'a kadar buradan yapılan mücadelelerin sonunda düşman bu bölgeyi terk etti. 9 Eylül'de de İzmir'de denize dökülerek artık işgalden kurtulmuş olduk. Ve ondan sonraki süreçte yine bir gün Atatürk Meclis’te yarın ‘Cumhuriyeti kuracağız’ diye ifade etti ve cumhuriyet kuruldu. 100 yıldır cumhuriyet ile yaşıyoruz ve cumhuriyet bir rejimin adıdır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti sizlerin ve bizlerin büyük destekleriyle ikinci dönemini yaşıyor. Ve bu yeni dönemi inşallah daha sağlıklı bir şekilde milli devlet, güçlü devlet olarak yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

 

KAHVECİ, “CUMHURİYETE OLAN HASSASİYETİMİZİ GÖSTERMEKTEDİR”

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında KAÇEP İl Başkan Yardımcımız Nesrin Çelikbilek ve Şuhut KAÇEP İlçe Başkanımız Ümran Gezer’in güzel bir etkinlik düzenlemişler. Program çerçevesinde KAÇEP Üyelerimiz, Atatürk’ün evi olan Büyük Taarruza Karargâhını, Kocatepe’yi ve Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliğini ziyaret edeceklerdir. Bu Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Cumhuriyete olan hassasiyetimizi göstermektedir.  KAÇEP üyelerini tebrik ediyorum” dedi. Yapılan Konuşmaların ardından Şehit ve Gazi ailelerimize hediye takdim edildi, yeni üyelere rozetlerini takıldı. KAÇEP üyeleri daha sonra Atatürk’ün evi olan Büyük Taarruza Karargâhını, Kocatepe’yi ve Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliğini ziyaret etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.