Olgun: “Yol yaptık diye övünenler zamlarla da övünecekler mi?”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, “Ekonominin sorumlusu benim, ben’ diyene sesleniyorum; Bu zamlar depremin getirdiği yük ise 21 yıldır topladığın deprem vergisi olarak bilinen Özel İletişim Vergileri nerede?” dedi.

Gündem Yayın: 19 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 19.07.2023 02:32:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
279 okunma
Google News

ÖTV’ye getirilen zamlarla birlikte fiyatların bir anda yükseldiğine dikkat çeken Milletvekili Olgun, seçim öncesi şirinlik göstergesi yapanların, gerçek yüzünü yeni göstermeye başladığını ifade etti.

 

BAKKAL DÜKKÂNI MI İŞLETİYORSUNUZ?

Seçimlerin ardından her alanda her ürüne gelen zamlar nedeniyle vatandaşın belini doğrultamaz hale geldiğini belirten İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, ÖTV artışına Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Marmara Depreminin ardından bir defaya mahsus denilerek alınan ve alınmaya devam edilen deprem vergisi olarak da bilinen Özel İletişim Vergisinden AK Parti hükümeti döneminde 40 Milyar Dolar para toplandığını belirten Milletvekili Olgun; “Maliye ve Hazine Bakanlığı açıklamasında ÖTV zamlarının 11 ilimizi kapsayan depremin getirdiği maliyet nedeniyle yapıldığını savunmuş. Bu zamlar depremin getirdiği maliyetler için ise topladığınız deprem vergileri nerede? Toplanan bu paraları deprem için harcamadıysanız şimdi toplayacağınız bu paraları depremzedeye harcayacağınızdan nasıl emin olalım? Bakkal dükkânı mı çalıştırıyorsunuz? Sizin yaptığınız açıklamalara çocuklar bile güler” dedi.

 

TOPLANAN VERGİYLE 1MİLYON 315 BİN KONUT YAPILIRDI!

AK Parti hükümetleri döneminde toplanan Özel İletişim Vergisiyle, 1 milyon 315 bin konutun yapılabileceğinin altını çizen Milletvekili Olgun, toplanan vergilerin çarçur edilmesinin faturasının vatandaşın ödediğine dikkat çekti.

Olgun; “21 yıldır iktidarda olanlar topladıkları ÖİV ile TOKİ’nin konutlarında en yaygın türlerden olan 96 metrekare konuttan 1 milyon 315 bin konut yapabilirdi. Yine TOKİ konutlarının 112 metrekarelik konutlarında ise 1 milyon 127 bin konut inşa edilebilirdi. Toplanan bu paralarla yol yaptık demekle övünenler, yaptıkları zamlarla da övünebilecekler mi acaba?” diye konuştu.

 

ŞİRİNLİK GÖSTERİLERİ BİTTİ GERÇEK YÜZLERİNİ GÖSTERDİLER

Seçim öncesi düşük maaş alan emekliye verdikleri seyyanen zamlarla şirinlik göstergesi yapan AK Parti iktidarının gerçek yüzünü göstermeye başladığını ifade eden Milletvekili Hakan Şeref Olgun, verilen Temmuz maaş zamlarının da çalışanın cebinde 1 gün bile durmadan eridiğine dikkat çekti.

İktidarın, seçim öncesi şirinlik gösterilerinin yerini gerçek yüzlerinin aldığına dikkat çeken İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Her sıkıştıklarında dedikleri gibi ‘biraz daha sabır’ istiyorlar, her şeyin düzeleceğini söylüyorlar. Dün söyledikleri yalanlarına bugün de devam ediyorlar. Yalanla ülke yönetiyorlar. Bunlarda ne utanma duygusu var ne de vicdan duyguları. Öğünerek anlattıkları maaş artışları gelen zamlarla bir gün bile insanımızın cebinde durmuyor. Üç verdik dedikleri yerde beş alıyorlar. Ayıptır, günahtır. Bu millet başka ülkenin milleti değil. Yüce Türk Milletidir. Bu millete bu kadar zulmü yapmaya da kimsenin hakkı yoktur” dedi.

 

BİR DE ZAMLAR KONUSUNDA KONUŞ!

‘Bu ekonominin sorumlusu benim, ben’ diyen AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Ekonomiden sorumlu kişi gelen zamlarla ilgili ağzını açmıyor. Sen ekonomiden sorumlu ise gelen zamlardan kim sorumlu” dedi.

Gelen zamların AK Parti seçmenini de derinden sarstığını ifade eden Milletvekili Olgun; “Biz sesini çıkaramayan AK Parti seçmeninin de sesi olacağız. Kandırılarak oyları alınan AK Parti seçmeni de seçim sonrası sahipsiz bırakılmıştır. Ekonomik kötü gidişatı tüm halkımızı etkilemiştir. Bu gidişata biran önce dur denilmesi gerekir. Bir imza ile ÖTV artışını yürürlüğe koyan Erdoğan, bir imza da vatandaş için atsın” şeklinde konuştu.

Öte yandan TBMM’nin tatile girmesiyle seçim bölgesi Afyonkarahisar’a gelen İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, köy köy, ilçe ilçe gezerek vatandaşlarla birlikte olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.