Büyük Taarruz Şehitliği ve İstiklal Tanıtım Müzesi ziyareti

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında Büyük Taarruz Şehitliği ve İstiklal Tanıtım Müzesi ziyaret edildi.

Kültür Yayın: 20 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.12.2023 15:10:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
1779 okunma
Google News

Karahisar Gençlik Merkezinin öncülük ettiği proje kapsamında Ertuğrulgazi Ortaokulu öğrencileri, şehitlikteki anıtları ve mezarlıkları ziyaret ederek, Büyük Taarruz'un önemini ve şehitlerin fedakarlıklarını öğrendi. Ardından, İstiklal Tanıtım Müzesi'nde Büyük Taarruz'un hazırlık aşamasından sonuçlanmasına kadar olan süreci anlatan eserleri inceledi.
Ziyaret, öğrencilerin Büyük Taarruz'u ve İstiklal Savaşı'nı daha iyi anlamalarına ve milli bilinçlerini geliştirmelerine katkı sağladı. Öğrenciler, şehitlerin fedakarlıklarını yerinde görerek, onların değerlerini daha derinden hissetti.
Proje, gençlerin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmelerine ve milli bilinçlerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerini belirten Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Sosyal sorumluluk projelerini gençlere aktarmak ve onların bu konuda farkındalık kazanmalarını sağlamak son derece önemlidir. Gençler, toplumun geleceği ve değişimin önemli bir parçası oldukları için sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi ve bu konuda aktif rol almaları büyük bir önem taşımaktadır” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.