Spor okullarında yoğunluk yaşanıyor

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor okullarında yoğunluk yaşanıyor. 21 branşta 130 uzman antrenör eşliğinde devam eden eğitimlerde, çoğu branşta kontenjan dolduğu için yeni kayıt alınamıyor.

Spor Yayın: 02 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 02.01.2024 16:35:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
191 okunma
Google News

Ücretsiz spor eğitimleri yıl boyunca devam ediyor. Spor kurslarından faydalanmak isteyenler, E-devlet üzerinden spor bilgi sistemine girerek, istediği kursa başvuru yapabiliyor.
Basketbol, cimnastik, eskrim, karate, masa tenisi, okçuluk, herkes için spor, tekvando ve tenis branşlarında kayıt yapılabiliyor. Bu branşlarda da kontenjanların hızla dolması bekleniyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Afyonkarahisar'da sporun tabana yayılması için çalıştıklarını söyledi. Kasapoğlu, "GSB spor okulları ile çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla tanışmasını ve spor yapma alışkanlığı kazanmalarını hedefliyoruz. Bu yıl da yoğun bir ilgiyle karşı karşıya kaldık. Çoğu branşta kontenjanlarımız dolmuş durumda. Kalan branşlarda da kontenjanlarımız hızla doluyor. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi spor yapmaya davet ediyoruz" dedi.
Kayıtlar Sürekli Yenileniyor
Afyonkarahisar son yıllarda spor turizminde de öne çıkan bir il. Yıl içerisinde birçok turnuvaya ev sahipliği yapıyor. Spor Salonlarında da turnuvalar nedeniyle bazı branşlarda eğitimlere ara verilebiliyor. Eğitim yapmaya elverişli bir salon olduğunda yeni kayıtlar alınmaya başlanıyor. Kaydı dolan branşlar için yeni kayıt yapmak isteyen vatandaşların, ara ara sisteme girip takip etmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.