Muhammet Mısırlıoğlu açtı ağzını yumdu gözünü

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaparak git gide artan ekonomik krizin etkilerini değerlendirdi.

Gündem Yayın: 08 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 08.08.2023 15:03:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
179 okunma
Google News

İktidara sert sözlerle yüklenen Mısırlıoğlu; “Ülkeyi fakirleştirdikleri yetmiyormuş gibi ekonomiyi milletin sırtına yükledikleri zamlarla düzeltmeye çalışıyorlar” dedi.

Vergi zamları, alım gücü, enflasyon, emekli ve işçi maaşları ile emeklilerin durumu hakkında değerlendirmeler yapan Mısırlıoğlu, AKP’nin yanlış politikalarını eleştirdi. Mısırlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İktidarın yanlış politikaları ülkeyi felakete sürükledi. Ne yazık ki ülkemizdeki zengin ve fakir arasındaki uçurum daha da büyüdü. Orta direk diye tabir edilen bir kesim kalmadı. Hepimiz fakirleştik. Ülke gün gün felakete sürüklenirken iktidar vurdumduymaz tavırlarıyla ülke yönetmeye devam etti. Sonunda gelinen noktada açık kapatmak için en büyük yük yine vatandaşın sırtına yüklendi. ÖTV, MTV, KDV gibi zamlarla vatandaşın sırtından geçinmeye, dümeni düzeltmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız.”

 

“Çiftçi 2 kg Buğday Parasına Bir Bardak Çay İçebilir”

Çiftçilerin de TMO ve hükümet eliyle güç duruma düşürüldüğünü belirten Mısırlıoğlu; “Ülkede üretimin kilit noktası olan çiftçilerimiz bu günlerde mahsulünü satma çabasında. Satma çabasında diyorum çünkü attıkları kuş ürküttükleri kurbağaya değmiyor ne yazık ki… Malını değerinde satmayı geçtik, borçla değirmen döndürmeye çalışan çiftçilerimiz üretimini zamanında paraya dönüştüremez hale geldi. Bu gün çiftçi satacağı 2 kilo buğdaydan kazanacağı para ile çarşıda bir bardak çay içebiliyor.” dedi.

 

Bu Nasıl Emeklilik?

Mısırlıoğlu, maaşlara yapılan zamların ekonomik krizle birlikte çoktan eridiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Asgari ücretle çalışan kesim sözde yeni zam aldı ama geçinemez halde. Asgari ücretin 11.400 TL olduğu bir yerde ev kiraları 10 bin TL’den başlıyorsa adalet bunun neresinde? Emeklilere gelelim, emekli şuan çalışmazsa geçinemez. Emekli olmak demek, bir köşeye geçip dinlenmek, yıllarca çalışarak hak ettiği maaşla rahat bir yaşam sürmek demektir. Ama ne yazık ki bizim ülkemizde emeklilerin çoğu çalışmaya devam ediyor. Çalışmazsa geçinemez çünkü. Seyyanen zam diye bir şey çıkardılar bir de, kelime oyunundan başka bir şey değil. Emekliliği gelmiş büyük bir kesim de şuan emekli olmaya korkuyor. Çünkü seyyanen diye verilen zam onların tazminatını da maaşını da etkilemeyecek.”  

 

“Öncelik Ülke Çıkarları Olmalıdır”

Ülkede büyük bir ekonomik kriz yaşanırken herkesin buna sessiz kaldığına dikkat çeken Mısırlıoğlu, parti içi meselelerin ülke menfaatlerinin önüne geçmesinin yanlış olduğunu söyledi. Mısırlıoğlu; “Parti içi meseleler ne yazık ki ülke gündeminin önüne geçmiş durumda. Muhalefet konumunda olan herkesin bu gidişata bir dur demesi, karşı çıkması gerekir. Bu gün kendi içinde çıkar çatışması yaşayanların derhal toparlanıp ülke çıkarları için mücadele vermesi lazımdır. Bu ülke bizim, bu gençlik bizim, bu işçi, emekçi, emekli bizimdir.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.